4. oktober 2021

Podcast: Om Søndagen Græder Vi med Hella Joof og Marie Tüxen

Om Søndagen Græder Vi er en podcast med Hella Joof og Marie Louise Tüxen, som bliver udgivet en gang om ugen på den populære podcasttjeneste Podimo. Hver episode griber et nyt emne, som ofte vedrører nogle af de ting, som vi som mennesker kan gå og bokse lidt med på stille søndage.

Det er faktisk hele omdrejningspunktet for podcasten Om Søndagen Græder Vi; det er her, at Hella Joof og Marie Louise Tüxen taler lidt med hinanden om nogle af de store og små ting, som vi alle går og laver og funderer over. Emnerne er mange, og de strækker sig lige fra kærestesorger til, hvordan man håndterer en aflyste aftaler – uanset om det er en selv, der aflyser eller andre, der aflyser deres aftale med dig.

Læs med her på siden, hvor vi går lidt mere i dybden med den populære podcast; Om Søndagen Græder Vi.

God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents

  Lyt til Om Søndagen Græder Vi på Podimo

  Hvis du gerne vil lytte til Om Søndagen Græder Vi, så foregår det på den danske podcast-tjeneste Podimo. Det kan betragtes lidt som en Spotify eller Netflix; bare for podcasts og lydbøger. Her kan du lytte til samtlige episoder af den populære podcast, som Hella Joof og Marie Louise Tüxen udsender en ny episode af hver uge.

  Traditionelt set har podcasts været udgivet på platforme, hvor de har været frit tilgængelige for alle. Det har været fint for os som lyttere, men det har været svært for personerne bag de enkelte podcasts at få det til at løbe rundt rent økonomisk. Her adskiller Podimo sig en smule fra mængden; for hver episode, som du lytter til i deres app, sender de nemlig penge direkte videre til personerne bag.

  Derfor er Podimo heller ikke en gratis app. Her skal du betale et månedligt abonnement, som du kender det fra andre streamingtjenester. Til gengæld får du adgang til et umådeligt bredt udvalg af podcasts, der udelukkende kan findes på lige netop deres platform.

  Hvad handler Om Søndagen Græder Vi om?

  Vi har allerede kort været inde på omdrejningspunktet for Om Søndagen Græder Vi, men lad os gå lidt mere i dybden med, hvad det reelt set er, som du kan se frem til, hvis du vælger at lytte til den populære podcast med Hella Joof og Marie Louise Tüxen.

  Selv siger de to værter, at podcasten er skabt ud fra en overbevisning om, at vi som mennesker har brug for 3 ting, hvis vi skal komme igennem en stille søndag:

  1. Tilgivelse
  2. Ensomhedsfordrivelse
  3. Salt

  Det kan lyde lidt abstrakt, men det giver heldigvis mening så snart, at man lytter til sin første episode. Her tages der nemlig hul på nogle af de mange tanker, som vi nok alle sammen går med; i hverdagen, men i særdeleshed om søndagen, når vi har tid til os selv.

  De to værter starter gerne deres episoder ind med lidt kort søndagsprosa, hvorefter de giver sig i kast med dagens emne (eller emner). De taler med i hinanden om, hvordan de ser på de enkelte emner, hvordan de har oplevet dem på egen krop og hvad de ellers måtte have af erfaringer. Afslutningsvis slutter de af med at synge en sang, der omhandler emnet, som de har talt om på dagen. Typisk er sangen skrevet på en kendt melodi, så man hurtigt kan komme til at nynne med.

  Se listen: Her er nogle af de emner, som bliver taget op i den populære podcast

  Med mere end 100 episoder, går der nok lige lidt tid før, at du får indhentet det hele, hvis du beslutter dig for at starte ved begyndelsen. Men det behøver man faktisk ikke at gøre, når man lytter til Om Søndagen Græder Vi. Her kan man nemlig sagtens springe ind og ud af episoder, som det passer en.

  Og det kan måske være en ret god idé at gøre, for det kan være, at der er nogle bestemte emner, som tiltaler dig ekstra meget. Vi har lavet en lille liste nedenfor over nogle af de emner, som bliver taget op i nogle af de mange episoder, der er blevet udgivet af podcasten gennem tiden.

  • Sæson 10 – Episode 8: Om hvordan finder man gode venner
  • Sæson 10 – Episode 7: Om man skal forlade eller blive i et forhold
  • Sæson 09 – Episode 8: Om kærlighed til egen krop – eller mangel på samme
  • Sæson 09 – Episode 1: Om at vende tilbage til sin ekskæreste
  • Sæson 08 – Episode 2: Om at skamme sig

  Ovenstående er blot et udpluk af de mange episoder, som hver især griber forskellige emner an. Som du måske kan regne ud, så er det ikke i denne podcast, at du kan forvente gang i den, samt fest og farver. I stedet er Om Søndagen Græder Vi en podcast, der tager det hele lidt mere i et søndagstempo og tager fat i nogle af de lidt større emner; men dermed ikke sagt, at der ikke er højt humør og plads til et stort smil på læben.

  Mød værterne: En kort introduktion til Hella Joof og Marie Louise Tüxen

  Når du tænder for podcasten, vil du høre to stemmer; en lidt mørkere og rolig stemme, samt en lidt lysere. De kommer fra henholdsvis Hella Joof og Marie Louise Tüxen, som er de to kvinder, der står bag Om Søndagen Græder Vi.

  For at du kan blive lidt klogere på, hvad de bringer til bordet, får du nedenfor en kort introduktion til, hvem de hver især er.

  Lidt om Hella Joof

  Hella Joof (født i 1962) er en helt igennem munter kvinde, der i årevis har bidraget til danskernes underholdning som komiker, skuespiller, forfatter og sågar filminstruktør. Men hun er også meget mere end bare underholdende.

  Hella Joof har nemlig en ret unik evne til at tage de svære emner op, og til at lære os, at det er okay at græde om søndagen. Men hun har samtidig også lært os, at det kan hjælpe på livsglæden, hvis man tager en dag ad gangen, og lader livet gå sin gang.

  Hun har lavet meget igennem sit liv, hvor hun både har skrevet bøger, være skuespiller i og instrueret film og TV-serier, lavet podcasts og meget mere. Her vil vi fokusere på først og sidstnævnte, og derfor får du nedenfor en kort liste over nogle af de mest populære bøger og podcasts af Hella Joof:

  • Om Søndagen Græder Vi (podcast)
  • Papmaché-reglen (bog)
  • Tvilling Yndling Grævling (bog)
  • Dage med mildhed, modgang og mirakler (bog)

  Hun har ligeledes medvirket i podcasten ”Hva så?!” med Christian Fuhlendorff og ”Breinholt taler med…” med Anders Breinholt.

  Lidt om Marie Louise Tüxen

  Den anden halvdel af duoen udgøres af Marie Louise Tüxen, der beskæftiger sig som forfatter og er tidligere radiovært på Radio24Syv (her var hun vært på programmerne Bikinilinjen og Natradio). Nu har hun primært fokus på forfatterskabet og naturligvis podcasten Om Søndagen Græder Vi.

  Marie har blandt andet skrevet manuskripter til TV-dramaserier, og har senest udgivet forskellige bøger. Nedenstående liste er en oversigt over nogle af disse bøger. Det er blandt andet værd at fremhæve Helle Erobreren og Kød og Fred, som begge er skrevet i samarbejde med Anders Morgenthaler.

  • Den Sidste Spiral (2021)
  • Himlen over Kina (2021)
  • Kød og Fred (2020)
  • Helle Erobreren (2019)
  • Jeg ser mig selv som rytmisk (2017)

  Bøgerne beskæftiger sig med en række forskellige emner, men mange af dem er nogle af de mere svære i livet. Her forsøger Marie Louise Tüxen at fortælle historier om, hvordan man finder sig selv, hvordan det er at blive ældre, hvordan det er at drømme og meget mere.

  Scroll to Top