3. januar 2023

Lydbog: Tag gaden tilbage

Tag gaden tilbage er skrevet af Sarah Engell og Sanne Munk Jensen, og romanen blev udgivet i 2019. Det er en stærk roman, der handler om ensomhed og tab, og om normer og fordomme i et lille samfund. Bogen skildrer en stærk fortælling om den unge pige Polly, som kæmper for retten til at være sig selv. Polly er lige startet på gymnasiet i Hjørring, hvor livets mange muligheder begynder at vise sig for hende, og hun bliver da også en del af den populære klike på gymnasiet.

Men efter en vild bytur går noget galt, og der bliver delt nogle billeder af Polly på nettet, som ikke skulle have været delt. Tag gaden tilbage berører emner, som er meget relevante for unge i en digital tid. Blandt andet kommer bogen ind på det at blive fordømt af sine venner, og at blive udstillet på de sociale medier. Du kan lytte til Tag gaden tilbage som lydbog, og dermed få en realistisk fortælling, der med sit brug af både skarp dialog og sanselig miljøbeskrivelse tegner et smukt portræt af en ung piges kamp for at finde sin plads i livet.

Tag gaden tilbage er en ungdomsroman, der primært henvender sig til unge over 13 år.

Tag gaden tilbage er et samarbejde mellem to stærke forfattere

Tag gaden tilbage er et samarbejde mellem de to forfattere Sarah Engell og Sanne Munk Jensen. Sarah Engell har skrevet en række danske ungdomsbøger, og er en af de mest markante stemmer inden for dansk ungdomslitteratur. Hendes debutroman er Hvis bare fra 2009, men hendes store gennembrud kom i 2014 med romanen 21 måder at dø på. Sanne Munk Jensen har også skrevet en række danske ungdomsbøger. Hun debuterede i 2002 med romanen Nærmest hinanden, og fandt også succes med En dag skinner solen også på en hunds røv fra 2014. Foruden sit samarbejde med Sarah Engell, har hun med Glenn Ringtved skrevet ungdomsromanen Dig og mig ved daggry.

Hvor kan man lytte til Tag gaden tilbage?

Hos den danske streamingtjeneste Podimo, hvor du kan streame podcast- og lydbøger, kan du også finde Tag gaden tilbage som lydbog. Det samme gør sig gældende for Bookbeat og Mofibo.

Denne lydbog af Sarah Engell og Sanne Munk Jensener en stærk ungdomsroman, der på smuk vis tegner et smukt portræt af en ung piges kamp for at finde sin plads i livet. Hvis du er interesseret i at lytte til Tag gaden tilbage som lydbog, så kan du blandt andet gøre det på Podimo, Mofibo og Bookbeat.

Scroll to Top