2. januar 2021

Podcast: Mads og A-holdet

Mads Steffensen er blevet til en sand darling i en stor del af de danske hjem efter, at han I næsten 20 år har sendt det populære radio-program Mads og Monopolet på først DR P3 og sidenhen DR P4. Derfor var det da heller ikke en lille nyhed, da han i december 2020 annoncerede, at nu var det tid til at stoppe hos DR og påbegynde livet som selvstændig.

For en fan af programmet er der dog heldigvis ingen grund til at blive nervøs. Mads Steffensen hopper nemlig over til Podimo, som er en dansk podcasttjeneste, der for et månedligt beløb giver adgang til en lang række eksklusive podcasts. En af disse podcasts bliver fra januar 2021 med Mads Steffensen i førersædet. Den hedder Mads og A-holdet, og bygger på samme koncept med løsning af dilemmaer som det populære radioprogram, men angiveligt er der blevet plads til nogle nye vinkler, som gerne skulle gøre programmet endnu bedre.

Bliv klogere på Mads Steffensens nye podcast her i artiklen eller klik dig direkte videre for at registrere dig på Podimo, hvor du kan lytte til Mads og A-holdet. Du kan starte din prøveperiode på 30 dage helt gratis – præcis som du kender det fra andre streamingtjenester. God fornøjelse!

Få løst dine dilemmaer i Mads og A-holdet

Den kommer til at stå på mange timers hyggelig podcast, når Mads Steffensen lancerer sin podcast i samarbejde med Podimo i januar 2021. Her kommer du og tusindvis af andre danskere til at kunne sende deres dilemmaer ind til Mads og hans ”A-hold”. A-holdet kommer til at bestå af diverse kendisser, fagfolk m.fl. – alle nogen, som kan bidrage med guldkorn til lige præcis de dilemmaer, der bliver sendt ind til podcasten.

Selv siger Mads Steffensen, at fordelen ved en podcast, som han i høj grad selv er 100% herre over, er, at der er ekstra højt til loftet og en noget større fleksibilitet. Så mens selve kernen af podcasten Mads og A-holdet forbliver den samme som programmet på DR, så er der plads til nytænkning og dermed forhåbentligt også et endnu bedre program.

Hos Podimo er man utrolig glad for at få Mads Steffensen ind i folden. Som podcasttjenestens indholdsdirektør Nikolaj Koppel siger det, er det: ”et podcastformat, der vil føles både fornyet og velkendt som det program, der uge efter uge i snart to årtier har hjulpet og inspireret millioner af danskere.”

Der er altså store ambitioner hos alle involverede parter, når det kommer til Mads Steffensen og hans podcast Mads og A-holdet.

Mads Steffensen
Lyt med, når Mads Steffensen lancerer sin nye podcast på Podimo

Hvorfor har Mads Steffensen valgt at lave en podcast?

Ligesom så mange andre danskere, har Mads Steffensen haft lejlighed til at tænke lidt over livet – og især på arbejdsfronten har det givet anledning til overvejelser. I et Instagram-opslag fortæller den folkekære radiovært, at mens han har været utrolig glad for sin tid som radiovært på programmet Mads og Monopolet siden 2003 hos Danmarks Radio, er det ved at være tid til noget nyt.

Som han selv siger det, gælder det om at slutte på toppen. Og den var altså nået i 2020, hvorfor han i 2021 starter ud med sin helt egen podcast. Denne Mads Steffensen podcast skal være med til at give ham muligheden for at ”skabe sit eget arbejdsliv”. Og der er da heller ingen grund til at tro, at det bliver et problem for Mads Steffensen at finde lyttere til denne nye podcast-serie, der i høj grad har samme format som programmet på DR P4. Sidstnævnte har og er nemlig et af de mest populære radioprogrammer i DR-regi – nogensinde.

Der er da heller ingen tvivl om, at man også i Danmarks Radio er ved at opruste sig til en tid, hvor live radio er knap så populært og streaming af podcasts – præcis som vi har set det ske for indhold på TV-kanalerne. Henover de sidste par år, har man i DR haft fokus på at forbedre adgangen til podcasts – og med stor succes. Derfor er det også sandsynligt, at det er de flotte resultater fra denne indsats, der har været med til at give Mads Steffensen et skub i retningen mod podcastformatet.

Hvem erstatter Mads Steffensen på DR?

Grundet programmets popularitet har Danmarks Radio valgt at fortsætte konceptet med en anden vært i spidsen. Der er tale om Sara Bro, som har været radiovært på DR P3 siden 2012, og som har lagt navn til programmer som Sara og David og Hjerteflimmer – for voksne. Nu skal hun stå i spidsen for Sara og Monopolet, og med hendes tidligere erfaringer fra brevkasse-programmer, kan hun roligt sige, at hun ”glæder sig helt vildt”.

Det bliver understreget i en artikel fra DR, som forsikre os om, at selve programmet Monopolet på Danmarks Radio forbliver det samme – blot med en ny vært foran mikrofonen. Så hvis du ikke er tilpas stor fan af Mads Steffensen til at flytte med over på Podimo, så du kan lytte til hans podcast, er der stadig masser af god dilemma-løsende indhold på DR – både i podcastformat og som helt traditionel radio.

Andre populære podcasts

Scroll to Top