17. Juli 2020

Podcast: Mørkeland

Podcast-fænomenet gennemgår en rivende udvikling, og bliver mere og mere populært. Som en slags hybrid mellem radio og streaming er podcasts stormet ind i mediebilledet, og du kan nærmest finde podcasts om ethvert emne.

Podcasten Mørkeland har især sat sit præg på podcastens popularitet i Danmark. Den har fra sin spæde start i 2018 tiltrukket enorme mængder af lyttere, som trofast tjekker ind hver mandag, og hører de nyeste uhyggelige fortællinger om drabssager fra ind- og udland. Som en af de første giganter indenfor dansk podcaststreaming har Mørkeland ledt vejen for mange, som kunne begynde at dele ud af deres egne interesseområder. Værterne er engagerede i deres indhold og deres lyttere, hvilket kun har øget deres popularitet. Deres podcast har vækket danskernes interesse for både podcasts, men også true crime, som Mørkeland serverer på en måde, hvor alle kan være med.

Hvad handler Mørkeland om?

Mørkeland er en spændende samtalepodcast om uhyggelige fortællinger i kategorien true crime. Podcastens værter, Camilla og Kristine, har siden 2018 gennemgået et hav af forskellige kendte og mindre kendte mordsager. De vender både de helt store, mediedækkede sager men også dem, der ikke har fået journalisternes opmærksomhed. I hver episode medbringer hver vært en sag, som de gennemgår overfor den anden i en medrivende fortælling, som bakkes op af fakta om sagerne og om det danske retssystem. De mordsager som værterne bringer på bordet, er både fra ind- og udland, og spænder over nye og gamle sager, hvor nogle er løste og andre endnu er uløste.

De to værter gransker både sagernes groteske detaljer, men diskuterer også de afsagte domme og vender motiverne, der kan ligge bag, når mennesker begår den ultimative forbrydelse. I slutningen af hver episode giver begge værter altid en anbefaling hver til enten film, bøger, podcasts eller andet, der på samme måde beskæftiger sig med krimi- og mordsager. Mørkeland-værterne engagerer sig meget i deres voksende skare af lyttere, og involverer både lytternes viden og ekspertise i deres podcast, så man er altid sikret, at fortællingerne er sande – hvilket ofte gør dem ekstra skræmmende. 

Hvor kan man høre Mørkeland?

Heldigvis er den populære podcast Mørkeland tilgængelig på flere platforme, så du får nemt adgang til de medrivende fortællinger om forbrydelser på din computer, telefon eller tablet. Du finder allerede over 100 episoder af Mørkeland hos enten iTunes, Google Play eller Spotify. Og når først du går i gang, er der masser af underholdning – hver episode varer nemlig som regel mellem en time og halvanden, det er nærmest ikke til at stoppe igen. I Mørkeland bliver der gået i detaljer med alle sager, og værternes ivrige diskussion af både forbrydelser, retssager, motiver og domme gør, at tiden flyver afsted med Mørkeland i ørerne. 

Mørkeland udkommer hver mandag, og episoderne kan sagtens høres uafhængigt af hinanden, hvis der er en bestemt sag, der fanger din interesse. På de fleste af ovennævnte streamingtjenester er der nemlig en kort notits om, hvad de enkelte episoder handler om.

Forslag til andre gode podcasts

Har du hørt Mørkeland, eller er du på udkig efter noget mere muntert? Så læs nogle af vores øvrige podcast anbefalinger – måske du finder noget, som du kan lide.

Her er både podcasts med kendte mennesker som Anders Breinholt og Jacob Risgaard, og der er underholdende podcasts, podcasts med livshistorier, og podcasts om det at være en ung mand i dagens Danmark.

Hvad end du er på udkig efter, så er vores podcast anbefalinger et godt sted at starte.

Scroll to Top