28. januar 2022

Podcast: Her Går Det Godt

Podcasten Her Går Det Godt (HGDG) er en af de mest streamede podcasts i Danmark hver eneste uge. Der er mange gode grunde til de høje lyttertal, men den primære er naturligvis værterne bag. Peter Falktoft og Esben Bjerre har i mange år lavet radio, TV og nu også podcast – og har i alle årene været særdeles vellidte blandt store dele af befolkningen.

Fokus for deres Her Går Det Godt podcast er primært nyhedsformidling – men på en meget selektiv vis. Det er således ikke her, at du kommer hele vejen rundt om nyhedsbilledet. Til gengæld kan du se frem til en ofte anderledes og meget ærlig tilgang til verdenssituationen. Undervejs er podcasten spækket med godt humør, og hvis man er til værterne, kan man glæde sig til nogle gode grin samtidig med, at man får diverse nyheder serveret i højtalerne.

Lyt til Her Går Det Godt på Podimo

Her Går Det Godt har i mange år været udgivet på Spotify og andre tjenester, hvor man gratis kan lytte til podcasts. Dette betyder, at de altid har været reklamefinansieret. I 2022 har de dog valgt at flytte over på Podimo, som er en dansk-udviklet podcasttjeneste. Det, der gør Podimo ekstra særlig er, at de tager penge for, at man kan blive medlem – præcis som Netflix, HBO Max og andre streamingtjenester.

En del af det månedlige medlemskab, som du betaler som medlem, bliver herefter kanaliseret direkte videre til de podcasts, du lytter til. Fordelingen af hver medlems andel bliver bestemt ud fra, hvor meget man lytter til de forskellige podcasts.

Dermed gør Podimo to ting muligt;

  1. man kan som lytter nemt støtte sine yndlingspodcasts, og
  2. man kan som podcaster tjene penge på anden vis end reklamer.

Dette fører i sidste ende typisk til podcasts af endnu højere kvalitet, hvilket blot kommer os alle til gode. Så vi er generelt af den opfattelse, at hvis man ynder at lytte til podcasts, så er Podimo i mange tilfælde investeringen værd.

Her Går Det Godt logo
Ørnen er blevet en slags maskot for Her Går Det Godt

Her Går Det Godt har masser af indhold

Hvis du er nytilkommen lytter af Her Går Det Godt, kan du glæde dig over, at der er masser af indhold at gå i gang med. Podcasten har nemlig eksisteret siden december 2016. Det vil sige, at der er på den gode side af 150 podcasts at gå i gang med. Flere af disse, er mere end 1 time lang, så indhold er der masser af. Hvis du er politisk interesseret, vil du især sætte pris på Her Går Det Godt Valgamok, som er live valgdækning ved alle de vigtige politiske valg.

Men hvis det ikke er nok, kan du også få mere af Esben Bjerre og Peter Falktoft i andre formater. Blandt andet har de lavet TV under navnet Monte Carlo på DR. Derfor vil deres programmer fra tid til anden være tilgængelige på DR TV. De har også lavet TV med blandt andet YouSee See, hvor man kan se Her Går Det Godt i Sydafrika – eller nærmere bestemt; I Sydafrika Går Det Godt.

Endelig skal der lyde en anbefaling af deres Youtube-kanal, som de kalder for Her Går Det Godt TV. Der er masser af spændende indhold, herunder blandt andet deres reportage fra Kina; I Kina Går Det Godt. Nåh ja, og så kan du da købe Her Går Det Godt merch, hvis du bliver helt skudt i programmet. Deres mundbind har blandt andet være meget populære.

Her Går Det Godt lyttertal: Hvor mange lytter til den populære podcast?

Der er mange, der er interesserede i at vide, hvor mange, der hører Her Går Det Godt. Det kan være et lidt svært spørgsmål at svare på, da det faktisk ikke er et tal, der nødvendigvis er offentligt tilgængeligt. Heldigvis får vi af og til nogle indikationer fra blandt andet Peter Falktoft.

Han har blandt andet tweetet den 26. januar 2022, at deres nyeste afsnit havde 144.866 lyttere i uge 2 2022. Dette var mere end Genstart fra DR, Sara Monopolet også fra DR og Det, vi taler om fra BT. Hvis Peters udsagn passer, vil det sige, at Her Går Det Godts lyttertal er bedre end nogen anden podcast med offentligt tilgængelige lyttertal.

Det er naturligvis et udsagn, der skal tages med en gran salt. Både fordi det kommer direkte fra værterne, der i teorien har en interesse i at få deres podcast til at fremstå ekstra positiv. Det er tvivlsom, at det er tilfældet, men det er værd at have in mene. Samtidig er ovenstående HGDG lyttertal et uddrag fra én uge, og derfor ikke nødvendigvis repræsentativ for resten af årets udgivelser.

Find ud af om Her Går Det Godt er en podcast for dig

Skal du blive klogere på, hvad alle de mange lyttere kommer for at høre? Så hop over på Podimo og registrér dig med en gratis prøveperiode. Herefter er det bare at fyre op for Her Går Det Godt podcasten, og vurdere om det er noget for dig.

Meningsfyldte samarbejdsaftaler og rabatter

Når du lytter til Her Går Det Godt, vil du relativt hurtigt opdage, at deres aktiviteter er finansieret af reklamer og samarbejdsaftaler med virksomheder. Men i modsætning til flere andre podcasts, er disse samarbejder bedre integreret i indholdet – og skaber også værdi for lytterne.

I stedet for, at du bare bliver pushet en standardreklame med speak, vil Esben Bjerre og Peter Falktoft tale om produktet og virksomheden de anbefaler i podcasten. Typisk vil de teste det selv i perioden op til samarbejdet, og der følger som regel også en klækkelig rabat med til de lyttere, der bliver overbevist.

Her Går Det Godt har blandt andet samarbejdet med Bedre Nætter (senge), Bare En T-Shirt (tøj), Nextory (lydbøger), Cristopher Cloos (briller), Undo (forsikring), Gastro Tools (knive) og mange flere.

Ofte stillede spørgsmål

Siden den 1. februar 2022 har man kun kunne lytte til Her Går Det Godt på Podimo.

Ja, det koster penge at lytte til Her Går Det Godt. Efter, at podcasten er flyttet til Podimo, kræver det et medlemskab på platformen.

Ja, men kun i en begrænset periode. Podimo tilbyder en gratis prøveperiode til nye brugere, og man kan derfor lytte gratis indtil prøveperioden udløber.

Tal fra værterne af podcasten viser, at Her Går Det Godt har op mod 144.000 lyttere i en given uge.

Her Går Det Godt drives af Monte Carlo Enterprises ApS (og altså ikke Her Går Det Godt ApS). Ejerne og værterne er Peter Falktoft og Esben Bjerre Hansen.

Selskabet bag Her Går Det Godt leverede i 2020/2021 et overskud på 276.011 kroner før skat.

Scroll to Top