22. juni 2022 | Annonce

Kom i gang med at lave din egen podcast

Podcast er blevet et kæmpestort og populært underholdningsmedie. Det er en fantastisk måde at blive klogere på, og det er en glimrende underholdningskilde. Du kan lytte til podcast mens du pendler, træner eller bare slapper af derhjemme. Og podcasts er ovenikøbet ofte gratis at lytte til.

Hvis du er interesseret i at lave din egen podcast, er der et par ting, du skal vide, før du går i gang. Det har vi skrevet mere om i denne artikel. Så læs med nedenfor og bliv klogere på, hvordan du kommer i gang med at lave din egen podcast.

1) Vælg et emne, som du brænder for

Det første skridt til at starte en podcast er at finde et emne, som du brænder for, og som du tror, at andre mennesker vil være interesserede i at høre om. Det kan være noget, der har med dit arbejde, dine hobbyer eller interesser at gøre. Hvis du ikke kan komme på noget uden videre, kan du prøve at brainstorme med venner eller familiemedlemmer. Når du har fået en overordnet idé, kan du begynde at indsnævre dit fokus og lave en liste over mulige emner, som du kan dække i din podcast.

2) Vælg et format

Det næste skridt er at vælge et format til din podcast. Dette afhænger af den type indhold, du ønsker at inkludere og den overordnede tone i dit show. Vil du interviewe gæster? Bliver det et soloshow? Hvor langt skal hvert afsnit være?

Mikrofon til podcast

Når du har en generel idé om formatet, kan du begynde at planlægge indholdet og strukturen for hvert afsnit. Lav en podcast, der afspejler dig som person, og hvad du selv vil kunne lide at høre, hvis du skulle vælge en podcast. Det kan for eksempel være, at du er helt tosset med podcasts som Her Går Det Godt eller Mads og A-holdet, og at du kan søge inspiration fra disse.

3) Køb udstyret

Det næste skridt er at købe det udstyr, du skal bruge til at optage din podcast. Det omfatter en mikrofon, hovedtelefoner og en optageenhed. Du kan finde alt dette udstyr online eller i din lokale elektronikforretning. Hvis du har en bærbar computer, en telefon eller en tablet, kan du også bruge den indbyggede mikrofon og optagelsessoftware i disse.

Kvaliteten bliver dog bedst, hvis du har en rigtig mikrofon og et separat optageapparat – og der er ingen tvivl om, at lydkvaliteten er altafgørende for lytterne til din podcast. Heldigvis kan man finde det meste udstyr til ganske fornuftige priser.

4) Find et sted at optage

Det næste skridt er at finde et roligt sted at optage din podcast. Det kan være et ekstra værelse i dit hus eller på dit kontor. Det skal gerne være et sted, hvor du ikke blive forstyrret.  

Hvis du ikke har så meget plads, kan du altid leje et rum, du kan optage i. Du skal bare sørge for, at det sted, du vælger, har god akustik.

Scroll to Top